Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Gilla läget. Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande
Isbn: 978-91-7343-358-7
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Gilla läget. Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande

Gilla läget! Tänk positivt! Med optimism och framåtanda kan man vinna en hel värld och uppnå rikedom och lycka. Så lyder det framgångsrecept som gjort sitt segertåg över hela västvärlden.

Barbara Ehrenreich ilsknade till när hennes läkare uppmanade henne att se sin cancersjukdom som en gåva. I Gilla läget diskuterar hon hur myten om positivt tänkande fått ersätta rationellt tänkande och lurat många amerikaner att de kan bli friska, rika och framgångsrika om de bara tror tillräckligt starkt på det. Idéerna har spridit sig till sjukvården, frikyrkorna och universiteten, men framförallt till näringslivet och finansvärlden. Ehrenreich ifrågasätter att odlandet av framgångsmyter kan lösa människors problem, och menar att frånvaron av kritiskt tänkande tvärtom bidrog till den djupa ekonomiska krisen i USA.

Som alltid är Ehrenreich skarp i analysen och med en lättsam ton och humorn som vapen smular hon sönder allt luddigt tänkande med en bitande ironi.

Barbara Ehrenreich är journalist och författare från USA. Leopard förlag har tidigare publicerat hennes Barskrapad (2002), Körd (2006) och Karnevalsyra (2009).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone