Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Pako jonka piti olla mahdoton
Isbn: 978-95-2312-936-8
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Pako jonka piti olla mahdoton

Tositarina uskomattomasta matkasta, Pohjois-Korean epäinhimillisistä olosuhteista sekä ennen kaikkea sinnikkyydestä ja toivosta

Ji Seong-ho onnistui pakenemaan Pohjois-Koreasta tavalla, joka rohkeudessaan ja sinnikkyydessään hakee vertaistaan. Vaikeasti invalidisoitunut ja nälkiintynyt nuorukainen vaelsi Kiinan ja Kaakkois-Aasian halki vapauteen.
Ji Seong-ho kasvoi Pohjois-Koreassa 1990-luvun pahimman nälänhädän aikaan. Hän näki, miten koulutovereiden pulpetit jäivät tyhjiksi, kun nämä yksi toisensa jälkeen kuolivat nälkään.
Hengenpitimikseen 14-vuotias Ji vaihtoi junista varastamaansa hiiltä ruokaan mustassa pörssissä. Kunnes hän eräällä pihistysretkellä menetti nälästä tajuntansa ja jäi junan telomaksi. Ji menetti vasemman kätensä ja jalkansa. Elämisen edellytykset Pohjois-Koreassa muuttuivat heikoista olemattomiksi.
Vuonna 2006 Ji lähti epätoivoiselta vaikuttaneelle pakomatkalle. Hän nilkutti isänsä tekemien kainalosauvojen varassa lähes 10 000 kilometrin matkan Etelä-Koreaan.
Tämä on hänen tarinansa tuosta uskomattomasta matkasta, Pohjois-Korean epäinhimillisistä olosuhteista sekä ennen kaikkea sinnikkyydestä ja toivosta.

Ji Seong-ho on pohjoiskorealainen loikkari, joka nykyisin harjoittaa yliopisto-opintoja Etelä-Koreassa ja johtaa ihmisoikeusjärjestöä, joka auttaa Pohjois-Koreasta paenneita maanmiehiään uuden elämän alkuun.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone