Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Barnens bästa eller Faderns vilja
Isbn: 978-91-8944-814-8
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Barnens bästa eller Faderns vilja

Denna debattbok är skriven utifrån mina livserfarenheter, i skiftande färger och mönster. Som teolog och under bokens gång även folkbildare så sätter det sin prägel på denna sanna berättelse. Jag Ylva Wahlström Ödmann har arbetat med barn i kyrkan, haft politiska uppdrag i Stockholms stad, mycket kring sociala frågor under 18 års tid. Och jag har 12 aktiva år som kyrkopolitiker på både stifts- och nationell nivå. Min erfarenhet av juridik har jag som nämndeman i förvaltningsrätten och senare även i tingsrätten. Alla erfarenheterna speglar sig i mina upplevelser kring denna märkliga historia, skriven i romanform.
Vi får följa barnen Markus och Benjamins uppväxt via skilsmässa och vårdnad-stvist, resor och livshändelser som dop och föräldrars bröllop, ända in i deras tidiga vuxenliv.
Jag är deras starka moder, för Gud har lagt sin skatt i mig som är ett bräckligt lerkärl. Detta kärl är min lilla CP-skada som påverkar mig mer än den borde. Tänk om vårt samhälle var lite mer kunnigt och förstående kring funktionsvar-iationer, då skulle många hinder minska. Det svenska samhället är kunnigare i att hjälpa alkoholiserade män och pappor, än mig med ett rörelsehinder.
Livet skiftar och kärlek hjälper många av oss. Ibland tar det omöjliga bara längre tid. Livet är ofta spännande, men bitvis blir det för mycket bekymmer och andra stunder bär mina vingar bättre än jag vågat hoppas på. Ja, livet gungar ibland så högt och fullt att man vill hoppa av, men himlen får vänta för min del.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone