Jump to content
The library informs: Huom! Korkeintaan 8 lainaa/kuukausi. Obs! Max 8 lån per månad.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Cover for Shlomo Zabludowicz
Isbn: 978-95-2351-479-9
Publisher: Into Kustannus
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: September 2021

E-book

Shlomo Zabludowicz

Mittavan omaisuuden kansainvälisenä asekauppiaana kerryttänyt Shlomo Zabludowicz (1916-1994) on vältellyt julkisuutta ja hänen elämästään on tiedetty vähän.

Szlama ”Shlomo” Zalman Zabludowicz syntyi Puolan Lodzissa juutalaisperheeseen, jonka isä oli rabbi. Hän selvisi ainoana perheestään niin Litzmannstadtin geton kuin saksalaisten keskitysleirin kauhujen läpi. Vuonna 1950 hän käveli Tampellan herrojen puheille ja alkoi viedä perinteikkään tamperelaisen teollisuuslaitoksen laadukkaiksi tunnettuja kranaatinheittimiä ja tykkejä ensin Israeliin ja myöhemmpi ympäri maailmaa.

Kaikkien menestyneiden asekauppiaiden tavoin Shlomo Zabludowicz eli julkisuuden varjoissa, mutta sukkuloi maailman valtiaiden seurassa kuin kotonaan. Hän käsitteli menneisyyden kauhutkin omalla tavallaan: kun hän työmatkoillaan yöpyi Wienin Imperial-hotellissa, hän halusi aina asua samassa sviitissä, jota natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler oli aikoinaan käyttänyt.

Mörttisen teos on ensimmäinen tästä mystisestä ja monikielisestä maailmankansalaisesta kirjoitettu kirja. Se vie lukijan aikamatkalle ihmiskunnan historian synkimpien alhojen kautta kylmän sodan poliittisiin ja kaupallisiin kiemuroihin. Kertomukseen kietoutuvat mukaan myös maineikkaan Donnerin suvun jäsenet ja monet uutisista tutut valtiojohtajien nimet Golda Meiristä Indira Gandhiin.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone