Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä
Isbn: 978-95-2345-763-8
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Satu Paavola
Length: 9 timmar 35 minuter

Ljudbok

Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä

Myllärin mädäntynyt aasi virkoaa henkiin, raivopäisen mustasukkaisesta aviomiehestä sukeutuu säyseä ja rakastava puoliso ja vuolaaseen virtaan pudonnut pikkulapsi löytyy kolme päivää myöhemmin täysin vahingoittumattomana - mutta puhumaan oppineena.

Hädän hetkellä keskiajan ihminen kääntyi pyhimysten puoleen. Pyhimykset välittivät jumalallista voimaa ja saivat aikaan ihmeitä: palauttivat sokeille näkökyvyn, korjasivat vääntyneitä raajoja, auttoivat löytämään kadonneita tavaroita. Vuorovaikutus heidän kanssaan oli erottamaton osa jokapäiväistä elämää.

Verta vuotava kuva ja muita outoja ihmeitä uppoutuu ihmekokemusten, pyhimysten kunnioittamisen ja eletyn uskon suhteeseen myöhäiskeskiajan Euroopassa. Hätkähdyttävien ja traagisten tapausten takaa paljastuu mitä moninaisimpia tarinoita ja kohtaloita. Samalla selviää, millaisiin hämmästyttäviin ihmetekoihin ovat pystyneet muiden muassa luostarijärjestön perustaja Birgitta, Ranskan kuningas Ludvig IX sekä filosofi-teologi Tuomas Akvinolainen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone