Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Anne Frank ja hänen kohtalosisarensa
Isbn: 978-95-2393-009-4
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier Religion Historia
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Karoliina Niskanen
Length: 10 timmar 18 minuter

Ljudbok

Anne Frank ja hänen kohtalosisarensa

Hélène Berr, Anne Frank, Isabelle Jesion, Elisabeth Kaufmann ja Anita Meyer joutuivat kohtaamaan toisen maailmansodan puristuksissa juutalaisvainot. Osa toiveikkaasti tulevaan suhtautuvista nuorista naisista joutui pakenemaan tai piiloutumaan, osan kohtalona oli keskitysleiri. Muutamien tarina jatkuu nykypäiviin saakka.

Viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokemaan joutuneita juutalaisnuoria. Lukijalle piirtyy kuva elämänhaluisista ja tulevaan toiveikkaasti suhtautuvista nuorista, joiden maailman natsien juutalaisvainot radikaalilla tavalla mullistivat.

Naisten päiväkirjoihin pohjautuva teos kertoo paitsi nuorten arjesta ja kohtaloista sota-ajan miehitetyssä LänsiEuroopassa myös heidän perhetaustastaan ja lapsuudestaan sekä ajasta sodan jälkeen.

Historiantutkija Anna-Leena Perämäki (s. 1982) on tutkinut nuorten naisten selviytymiskeinoja juutalaisvainoista 1940-luvun Ranskassa ja Alankomaissa. Teos perustuu Perämäen vuonna 2020 aiheesta valmistuneeseen kulttuurihistorian väitöskirjaan.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone