Jump to content
The library informs: Huom! Korkeintaan 8 lainaa/kuukausi. Obs! Max 8 lån per månad.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Cover for Den bästa av världar
Isbn: 978-91-0012-998-9
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Literary essays
Accessible since: September 2012

E-book

Den bästa av världar

Uppstod universum av en slump? Kommer apokalypsen också att bero på tillfälligheter? Eller finns det en tanke bakom skapelsen? Ulf Danielsson tar oss med på en resa genom årmiljarder, från universums första ögonblick, via den tidiga, frenetiska expansionen, förbi mörka tidsåldrar utan stjärnor och fram till ett universum som vaknat till liv och medvetande. Allt detta har en historia. En historia som låter sig berättas.

De två kulturerna – naturvetenskap och humaniora – har var för sig försökt fixera människans plats i ett förvirrande världsallt, utan förutsättningar att ge uttömmande svar på de viktiga frågorna. Har vetenskapen utrymme för en gud? Är världen ändamålsenlig eller bara ett ofullgånget försök? Hur ska vi förstå skönheten, slumpen, meningen med universum? I Den bästa av världar – med undertiteln Skapelse, slump, apokalyps död – förenar Ulf Danielsson sin gedigna kunskap inom fältet med stor berättartalang och djärva tankeexperiment. Han är en lysande pedagog som med lätt hand tar oss från det allra minsta till det allra största. En bok om vad vi kan veta om världen – och hur vi kan veta det.

Om Stjärnor och äpplen som faller:

"De många filosofiska problem som naturvetenskapen kan rymma presenteras behagligt och lekfullt."Aftonbladet

"...ett digert jobb. Han är en god pedagog, skriver klart och redigt, och använder vardagliga och litterära exempel för att förklara det snudd på oförklarliga"Falu KurirenLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone