Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Divergent
Isbn: 978-91-7483-105-4
Förlag: Earbooks
Kategori:
Romaner Unga vuxna
Tillgänglig sedan: september 2012
Uppläsare: Anna Maria Käll
Length: 11 timmar 51 minuter

Även tillgänglig som: E-bok
Ljudbok

Divergent

I Beatrice Priors dystopiska Chicago-värld är samhället uppdelat i fem fraktioner. Var och en av dem odlar en särskild dygd - Candor (de Ärliga), Abnegation (de Osjälviska), Dauntless (de Modiga), Amith (de Fridfulla) och Erudite (de Intelligenta). En viss dag varje år måste alla sextonåringar välja den fraktion de vill ingå i under resten av sina liv. För Beatrice står valet mellan att stanna med sin familj och att vara den hon verkligen är - hon kan inte få bägge delar. Så hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under den hårda initiation som följer döper Beatrice om sig till Tris och kämpar sida vid sida med sina medkandidater. Tillsammans måste de genomgå extrema fysiska prövningar och intensiva psykologiska simulationer, en del med förödande konsekvenser. Medan initiationen förändrar dem alla måste Tris avgöra vilka som verkligen är hennes vänner - och exakt var en romans med en lika utmanande som fascinerande kille passar in i det liv hon valt.

Men Tris har också en hemlighet, något hon varnats för att avslöja eftersom det skulle kunna innebära en livsfara. När hon upptäcker att hennes skenbart perfekta samhälle hotas att rivas upp av oro och växande konflikter får hon veta att hennes hemlighet skulle kunna rädda de människor hon älskar... Om den inte förgör henne först.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone