Jump to content
The library informs: Huom! Korkeintaan 8 lainaa/kuukausi. Obs! Max 8 lån per månad.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Cover for En till!
Isbn: 978-87-1164-968-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: March 2017

E-book

En till!

Nobelprisvinnande italiensk författare målar upp livet i Italien i breda stråk i dessa noveller!

I denna samling noveller möter vi några av författaren Luigi Pirandellos mest fascinerande karaktärer. Samtliga noveller är starkt förankrade i det italienska landskapet under sekelskiftet mellan ett upproriskt artonhundratal och ett turbulent nittonhundratal.

Vi möter en ung man som tröttnar på livets katt-och-råttalek, en kyrkovaktmästare som förvånas över en lokal godsägares vägran att begrava sin fru i den vackra kistan - det kommer ju inte ta lång tid innan godsägaren själv följer efter; och en fladdermus som har gjort det till sitt livs uppdrag att störa teaterföreställningarna på Arena Nazionale.

Pirandello balanserar ständigt mellan sorg, absurditet, och humor. Människors småaktighet blandas med tragik, och ingen läsare lämnas oberörd.

I originalöversättning av Birgit Möller.

Luigi Pirandello (1867-1936) var en italiensk författare, poet och dramatiker. 1934 tilldelades hans Nobelpriset i litteratur. Hans verk undersöker ett spektra av genrer. Pirandello har hyllats för sin förmåga att göra psykologiska analyser till intressant litteratur och dramatik, och den humor med vilken han tar sig an sina karaktärers öden.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone