Jump to content
The library informs: Obs! 8 lån/månad. Huom! 8 lainaa/kuukausi.
Cover for En sista söndag
Isbn: 978-91-7795-011-0
Publisher: Bokförlaget Polaris
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: January 2018

E-book

En sista söndag

Söndagarna var fridfulla dagar. Han skulle ligga och dra sig. Njuta av hur långt han kommit. Och senare skulle dörrklockan ringa. Han skulle öppna ytterdörren. Och han skulle dö.

 

Den fridfulla badorten utanför Dublin lamslås av chock när en pensionerad, uppburen domare blir brutalt mördad i sitt eget hem. Grannen, den före detta polisinspektören Michael McLoughlin som gör sitt bästa för att njuta av det fridfulla pensionärs livet, dras oundvikligen in i utredningen och börjar nysta i domarens förflutna. Det leder  honom tillbaka till sin egen far som årtionden tidigare mördades av IRA. Förövaren är fortfarande på fri fot, utom lagens räckhåll.

När han söker sanningen bakom de båda brotten hamnar han i en spiral av utpressning och våld, samtidigt som mörka familjehemligheter kommer upp till ytan. Julie Parsons skriver mästerligt om hur decennier av krig och våld fortfarande är öppna sår i dagens Irland, och hur händelser en generation bakåt i tiden kastar skuggor in i vår samtid.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone