Jump to content
The library informs: Voit lainata 8 kirjaa/kuukausi. // Du kan låna 8 böcker per månad.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Cover for Rikos ja rangaistus
Isbn: 978-87-2602-165-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
History
Accessible since: December 2018
Narrator: Leo Niemi
Length: 21 hours 45 minutes

Audiobook

Rikos ja rangaistus

Pietarissa köyhä opiskelija Raskolnikov suunnittelee murhaavansa saidan koronkiskurin ja vievänsä tämän rahat. Eikö maailma olisi parempi paikka, jos se vapautuisi kiskurin läsnäolosta? Rahoilla Raskolnikov pääsisi irti köyhyydestä. Häntä odottaisi maailma, jossa voi tehdä jotakin hyvää ja hyödyllistä. Raskolnikov pohtii kiskurin murhaa monesta eri näkökulmasta. Voiko murhaa puolustella, mikäli sen teolla on korkeampi tarkoitus?

Dostojevski kirjoitti jännityksentäyteisen Rikoksen ja rangaistuksen palattuaan viiden vuoden vastentahtoisesta maanpaosta Siperiasta. Romaani julkaistiin ensimmäisen kerran 12-osaisena jatkosarjana kirjallisuuslehdessä vuonna 1866. Rikos ja rangaistus on Dostojevskin tunnetuin romaani, ja se on maailmankuulu sukelluksestaan ihmismielen syvimpiin kolkkiin. Ajan tunnelmaa huokuva klassikkosuomennos on vuodelta 1907.
Moskovassa syntynyt Fjodor Dostojevski (1821–1881) on yksi maailmankirjallisuuden suuruuksista, ja hänet tunnetaan erityisesti ihmismielen tarkoista kuvauksista. Dostojevskin tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat Rikos ja rangaistus, Idiootti sekä Karamazovin veljekset. Kirjailija kuoli 59-vuotiaana keuhkosairauteen Pietarissa.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone