Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Framtidskameran
Isbn: 978-91-7634-108-7
Förlag: Idus förlag
Kategori:
9-12 år
Tillgänglig sedan: december 2020
Uppläsare: Bobo Engström
Length: 5 timmar 22 minuter

Ljudbok

Framtidskameran

Farfar har dött och 12-åriga Emma faller ner i ett svart hål av sorg. Inte blir det bättre av att pappa är arg och vill göra sig av med farfars gamla fotobutik så snabbt det bara går.

Farfar har lämnat en magisk gåva åt Emma. Hon ärver en ombyggd kamera som leder henne ut på spännande äventyr. När hon tar ett fotografi visar motivet nämligen vad som kommer att ske några minuter senare.

Med framtidskameran i sin hand inser Emma att hon kan påverka världen omkring henne. Hon kan förhindra olyckor och brott men även hjälpa vänner i nöd. 

Men kameran gör också att Emma måste fundera på vad som är rätt och fel och snart tvingas hon möta sina allra djupaste rädslor.

Boken handlar även om sorg, kärlek, socioekonomisk utsatthet, om spelberoende, om vänskapsrelationer, om etik och moral, om vuxna förebilder och bristen på dessa, och om att uppleva första kärleken som visar sig vara någon av samma kön.



Briljant! tycker BTJ, Bibliotekstjänst, som ger boken högsta betyg. 
"Detta är en bok för slukaråldern (9 12 år) som kombinerar fantasy och magi med vardagsrealism. Teman som sorg, saknad, vänskap, utanförskap, familj, HBTQ och ekonomiska svårigheter behandlas på ett sätt som gör att man lätt kan känna igen sig. Det är spännande, roligt, gripande och berörande på samma gång. Framtidskameran är perfekt för högläsning och kommer att tilltala många barn."
Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2020. Lektör Carola Forslund


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone