Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Jakten på Johnny Bode: skandalernas man
Isbn: 978-91-7995-289-1
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2021
Uppläsare: Fredrik Berling
Length: 10 timmar 42 minuter

Ljudbok

Jakten på Johnny Bode: skandalernas man

Johnny Bodes levnadsöde var ett av de mest otroliga i svensk nöjeshistoria. En framgångsrik kompositör och skivartist i 1930-talets stockholmska musikliv som snart gjorde sig omöjlig i samma kretsar. Han trasslade in sig i komplexa lögner, ville ständigt skapa rabalder och var en notorisk kleptoman. Tillsammans med kamraten Hasse Ekman skrev han paradnumret ”En herre i frack” åt Gösta Ekman d.ä., vars bordssilver Bode samtidigt passade på att stjäla. Med charm och humor lyckades han svindla sig fram i flera decennier. Han hamnade på mentalsjukhus, men tog sig till Oslo under andra världskriget och satte upp en revy för Quislingregimen, vilket gav honom en naziststämpel som han aldrig blev av med. Han blev bannlyst inom artistkretsar och radion vägrade spela hans musik. Han flydde utomlands, gjorde succé som operettkompositör i Wien, men sin vana trogen kunde han inte låta bli att rasera sina egna framgångar. Mot slutet av 60-talet skapade han det som gjort honom till en populär kultfigur ända in i våra dagar: de pornografiska låtarna på ”Bordellmammas visor” och andra skivor.

Jakten på Johnny Bode - skandalernas man är en biografi som får läsaren att kippa efter andan av häpnad, skratta åt de många galna upptågen och slutligen fälla en tår över en man som trots alla sina brister och motgångar kände sig nöjd med sitt liv.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone