Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Döda huset
Isbn: 978-91-7499-740-8
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Döda huset

»Att jag funnit Dostojevskij hör till mitt livs största lyckor.« Friedrich Nietzsche

År 1849 arresterades den före detta officeren Fjodor Dostojevskij för att ha deltagit i en socialistisk studiecirkel. Efter åtta månaders arrest utsattes han för en skenavrättning och skickades därefter till Sibirien på fyra års straffarbete. Ytterligare sex år i förvisning följde, och efter det kunde han slutligen resa hem till S:t Petersburg och återuppta sin författarbana.
Döda huset är Dostojevskijs rapport från de fyra åren i fångläger och den första av hans fem berömda mastodontböcker – och även den första romanen att behandla det ryska fängelsesystemet.
I denna förtäckta självbiografi visar Dostojevskij prov på sin stora människokännedom. Detaljerat redogör han för sitt eget och sina medfångars liv under stora umbäranden; färgstarka livsöden växer fram i köld och smuts, lojaliteter sätts på prov och de stora moraliska och religiösa frågor som Dostojevskij brottas med i hela författarskapet uppenbaras i de eländigaste av situationer.

FJODOR DOSTOJEVSKIJ [1821–1881] är mästaren från S:t Petersburg, en av de största romanförfattarna genom tiderna. Hans mest inflytelserika verk är romanerna Brott och straff [1866], Idioten [1869], Onda andar [1872] och Bröderna Karamazov [1880].

»Dostojevskij och ingen annan skapade den moderna prosan.« James Joyce

»Min blodsförvant.« Franz Kafka


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone