Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Sköna Maj / Lättläst
Isbn: 978-91-8899-312-0
Förlag: LL-förlaget
Kategori:
Lättläst Feelgood
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Marika Bergström
Length: 1 timme 51 minuter

Ljudbok

Sköna Maj / Lättläst

Vinnaren av Lättlästpriset 2022!  

Maj missar bussen efter sitt frisörbesök och bestämmer sig för att istället promenera hem med sin rullator. Det ska hon väl klara! När hon går förbi konditoriet blir hon så väldigt sugen på en bakelse. Ska hon unna sig det? Jo, det ska hon. Och tur är väl det, för inne på konditoriet sitter någon som Maj inte träffat på 70 år. Hennes ungdomskärlek, Lennart.  

Dagen blir ett pärlband av överraskningar, förvecklingar och minnen och det ska bli sen kväll innan Maj till slut kommer hem. Mätt på äventyr, god mat och fylld av ett pirr hon inte känt på länge.  

Sköna Maj är feelgood proppfull med nostalgi, och har lovordats som högläsningsbok. Korta naturliga repetitioner av vad som hänt tidigare stöder minnet och gör att kapitlen i böckerna lätt kan läsas vid olika tillfällen.  

Motiveringen till Lättlästpriset lyder: ”Sköna Maj är en underbar bok runt en äldre kvinna som upplever en ovanlig dag på väg hem från frisören. Som läsare rörs och berörs vi av hennes äventyr, och även om det är en klassisk kärlekshistoria, så är den här varianten en vi aldrig läst förut. Det är nya vändningar hela tiden, och många hjärtliga skratt. Språket är rikt, lättillgängligt och omsorgsfullt genomarbetat, med ordval som utmanar läsaren på en överkomlig nivå.”

Lättlästnivå: 2 Lättare


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone