Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Jakten på papperstigern : effektivare kvalitetsledning
Isbn: 978-91-8695-174-0
Förlag: Eget Förlag Sverige AB
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Andreas Odhage
Length: 1 timme 38 minuter

Ljudbok

Jakten på papperstigern : effektivare kvalitetsledning

Problemet med ISO-standard 9001 och kvalitetsledning är att orden låter torra och akademiska. Egentligen handlar standarden om hållbarhet, engagemang och framtidens ledarskap.

Kvalitetsledning är filosofin som gör det möjligt att arbeta med ständiga förbättringar utifrån sunt förnuft. Och att undvika onödig byråkrati och papperstigrar, alltså dokument som finns till bara för att finnas till och som inte skapar något värde.

Det är budskapet som Andreas Odhage, författare till boken Jakten på papperstigern, vill förmedla. Han berättar att många företag fortfarande tror att kvalitetsledning handlar om att följa regler som någon annan har satt upp.

"De är fastlåsta i hierarkier, onödig administration och långsamma processer", säger Andreas Odhage. "Jag förstår deras frustration. Samtidigt som kvalitetsledning är svaret på alla de här frågorna är standarden löjligt komplicerad. Jag skrev boken för att visa att det snarare handlar om att följa en filosofi för att bli mer lönsam och få engagerade kollegor."

Innehållsförteckning
Förord

Organisationens förutsättningar
Vad är organisationens syfte?
Hur vill ni uppnå syftet och målen?
Vilka är förväntningarna?
Hur arbetar ni egentligen?

Ledarskap
Medarbetarnas engagemang
Socialisera mera och öka förståelsen
Gödsla med information
Delegera mera

Planering
Play it rough, or play it safe?
En modell, vilken som
Hitta målen
Att gapa efter mycket
Budgeten är ingen sanning

Stöd
Personal, utrustning och arbetsmiljö
Hur anställer ni medarbetare?
Håll koll på kompetensen
Dokumenthantering

Verksamhet
Inköp
Nya tjänster och produkter

Utvärdering av prestanda
Hur utvärderar du medarbetare och chefer?
Egenkontroll
Externa kontroller
När och hur träffas ni i ledningen?

Förbättringar

Om författaren
Andreas Odhage är auktoriserad global revisionsledare för ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 och ISO 50001 (kvalitets-, miljö-, arbetsmiljö- och energiledning). Andreas genomför revisioner i en mängd företag årligen och brukar säga att han bedriver korståg mot papperstigrar och byråkrati. Han hjälper allt från lokala till globala verksamheter att förstå kvalitets- och miljöledning på ett enkelt sätt.

Han utbildar ledningsgrupper och styrelser kring affärsnyttan med kvalitetsledning och hållbart företagande. Andreas är också certifierad professional scrum master och en flitigt anlitad inspirationsföreläsare inom bland annat självledarskap och affärsutveckling. Han har tidigare skrivit boken Bli ditt bästa jag.

Recensioner
"En kort och träffsäker bok som visar vad ISO 9001 egentligen handlar om. Perfekt för alla företag som bävar för att bygga upp ett ledningssystem."
- Ola Ljunggren Bergeå, coach och ledarskapsutvecklare, Real8 Consulting Group

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av att lära dig mer om kvalitetsledning, miljöledning och affärsutveckling. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone