Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Ensamt vittne
Isbn: 978-91-6424-390-4
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

Ensamt vittne

Det är en mycket dramatisk och starkt realistisk berättelse, med trovärdiga Stockholmsmiljöer. Styrkan i romanen är skildringen av huvudkaraktärerna. Språket är rakt, enkelt och lättflytande. Ensamt vittne är en av de bästa romaner jag läst om gängkriminalitet. Betyg 4 - Mycket bra Bibliotekstjänst

Ett gängkrig där många liv kan offras Ännu en skjutning i en Stockholmsförort. Ännu en ung människa ligger död, offer för en uppgörelse mellan kriminella gäng. Men den här gången är något annorlunda: offret är en ung kvinna, utan kriminell bakgrund.

Poliserna Lina Kruse och Jack Karlberg är först på plats. På brottsplatsen finns tretton år gamla Eddie, yngre bror till en ökänd gängledare. Snart visar det sig att skjutningen bara är början. När våldet eskalerar slits Eddie mellan lojaliteten till sin bror och rädslan att själv bli nästa offer.

Ska Eddie välja gänget eller ska han våga vittna?

Ensamt vittne är den första delen i kriminalserien Linje 17 som utspelar sig i Stockholmsförorten Bagarmossen.

Susan Casserfelt har tidigare gett ut deckarserien Höga kusten som översatts till flera språk och nominerats till Stora Ljudbokspriset. Böckerna har sålt i över 250 000 exemplar. Lisa Bjerre har lång erfarenhet som journalist och arbetar som frilansskribent. Susan och Lisa lärde känna varandra på en kurs i litterär gestaltning.   


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone