Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Waffen-SS
Isbn: 978-91-7789-785-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2021
Uppläsare: Per Runhammar
Length: 5 timmar 53 minuter

Ljudbok

Waffen-SS

Med dödskallar och SS-runor på sina uniformer marscherade de ut i andra världskriget. De svor Adolf Hitler evig trohet och blev hans politiska soldater, hans livgarde. Under nazisternas tolv år vid makten växte Waffen-SS från några hundra man till en miljonarmé – varav så många som 250 000 var icke-tyska frivilliga – som sattes in på nästan alla fronter i kriget.
Djupt indoktrinerade med nazistisk ideologi stred de för att förvandla Europa till ett tusenårigt storgermanskt rike. Med stöd av senare års forskning, egna arkivstudier och brevväxling med SS-veteraner tecknar Lennart Westberg bilden av Waffen-SS ideologiska rötter, organisationens framväxt, dess massförbrytelser och dess fall. Det är en fascinerande och skrämmande inblick i Tredje rikets innersta krets. Men här ryms också berättelsen om hur
SS-veteranerna åter blev en del av samhället efter kriget och hur många av dem försökte föra det nazistiska tankegodset vidare till nya generationer.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone