Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Vara ute
Isbn: 978-91-7799-346-9
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Vara ute

Den som är ovan vid att tillbringa ledig tid utomhus har kanske svårt att förstå tjusningen med att längta till helgens skogsutflykt. Inte nog med att det kan vara svårt att veta var man ska ta vägen, det kan också vara utmanande att veta vilka saker som behövs, när man kan ge sig ut, vad man kan äta, dricka och var man eventuellt sova. Men allt handlar egentligen bara om att våga.
Vara ute är en bok om enkelt friluftsliv och som ger tips, råd och inspiration till några av Sveriges bästa naturupplevelser. Lär dig hur du kan använda skogens krafter för att bota stress och besvärliga hjärnspöken, om allemansrätten som ger dig rätt att övernatta i skogen, hur du tänder en eld, bygger ett vindskydd och lagar mat över öppen eld.
Bortsett från rena utrustningstips, orienteringsövningar och förslag på hur man kan hålla värmen är boken full av inspiration för att locka dig att uppleva Sveriges natur. Friluftsliv handlar inte om saker utan om upplevelser. Fördelarna är många och nyttan för både plånbok och miljö är överväldigande. Den som en gång hittat ut i skogens fascinerande värld har svårt att lämna den.

NIKLAS KÄMPARGÅRD är skribent och fotograf och har skrivit flera böcker om självhushållning, odling och krisberedskap. Han har ett stort intresse för resor och friluftsliv och har tidigare gett ut Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige och Svemester - Vinter.

"En mycket läsvärd bok för alla som är sugna på att prova på friluftsliv. Den innehåller både inspirerande utflyktsförslag och handfasta tips." Ylva Sjöblom, BTJ


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone