Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för En ung naturälskares dagbok
Isbn: 978-91-5013-585-5
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Romaner Samhälle & politik Unga vuxna
Tillgänglig sedan: juni 2021
Uppläsare: Vilgot Paulsen
Length: 6 timmar 45 minuter

Ljudbok

En ung naturälskares dagbok

Vinnare av The British Book Award 2021 – utsedd till årets bok i kategorin "Non fiction: Narrative". Nominerade var bl a Richard Attenborough och Barack Obama. Men Dara McAnulty tog hem priset! Genom den 15-åriga Dara McAnultys dagboksanteckningar får vi ta del av hans nära förhållande till vilda djur och växter. Han har verkligen ett eget sätt att identifiera sig med naturen. Lika glad och hänförd som han blir över att höra koltrastens sång, lika arg och upprörd blir han över människans negativa påverkan på naturen. Vackert och fängslande berättar Dara om sina personliga iakttagelser om naturens gång, och om hur det är att vara tonåring med autism och att känna sig annorlunda. Eftersom Dara är så ung och bor hemma handlar boken också om vardagen med familjen där alla utom pappan har autism. En unik skildring av en unik själ! Kallas ibland Nordirlands Greta. Och vilket författarfenomen!

Fler priser:

ÅRETS BOK Waterstones Book of the Year, Shortlisted 
BÄSTA NATURSKILDRING The Wainwright Prize for Nature Writing 
LÄSARNAS PRIS Books Are My Bag Readers Awards 
ÅRETS DEBUTANT An Post Irish Book Award 2020
HAY FESTIVAL Book of the Year

"Passionen för naturen glöder på varje sida, det är tunnhudat och nyanserat; McAnulty registrerar allt likt en seismograf. Ett så här inkännande språk för naturen var det länge sedan jag mötte: En ung naturälskares dagbok är en bok att dröja vid och återvända till. Nära och personligt skriver McAnulty om sin autism och om hur han hanterar vardagen." 5 av 5 BTJ


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone