Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Vi upptäcker: vaccinet
Isbn: 978-91-7634-290-9
Förlag: Idus förlag
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: juli 2021

E-bok

Vi upptäcker: vaccinet

Det sägs att Edward Jenner är den person som har räddat livet på flest människor någonsin. Och han har nästan inte träffat någon av dem. Det är ganska troligt att han  räddat både dig och mig från flera hemska sjukdomar, trots att han själv inte lever längre. Det här är berättelsen om hans uppfinning som förändrade livet på jorden.

Idag är det kanske svårt att föreställa sig att vaccin inte alltid har funnits redan när vi var riktigt, riktigt små fick vi vår första spruta men faktum är att vaccin, liksom allt annat, en gång blivit upptäckt. Visste du att vaccinet kom till genom en sjukdom? Eller att sjukdomar faktiskt kan dö? Eller att Edward Jenner tog till metoder för att komma fram till sin upptäckt som kanske inte hade varit tillåtna idag?

Vi upptäcker är en serie som låter yngre vetgiriga läsare lära känna några av tidernas största upptäckter och idéer, som format hela vår värld, och människorna som låg bakom dem. Boken är faktagranskad av Agnes Wold, överläkare och  professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone