Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Från barrikaderna till bankvärlden
Isbn: 978-95-2333-439-7
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Memoarer & Biografier Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: november 2021
Uppläsare: Mikael Andersson
Length: 17 timmar 6 minuter

Ljudbok

Från barrikaderna till bankvärlden

Bankmannen Björn Wahlroos skildrar här sina första fyra decennier från födseln 1952 till 1992 då han lämnade jobbet som vice vd på Föreningsbanken och grundade investeringsbanken Mandatum. Texten bjuder bland annat på anekdoter om Wahlroos omtalade, upproriska ungdom.

Som ung ville Björn ”Nalle” Wahlroos göra revolution. Men det blev inte på barrikaderna utan i finansvärlden Wahlroos åstadkom den största omvälvningen. Efter att ha lämnat den akademiska världen bakom sig var Wahlroos på 1980-talet i full färd med att förnya Finlands finansliv. Här, i den första delen av sina memoarer, beskriver han de omtalade Kouri-affärerna, det nya Nokias födelse och många andra finansstrider. Texten bygger på hans egna dagboksanteckningar.

Som 40-åring hade Wahlroos redan gått igenom många livsskeden – en radikal ungdom, en professorstjänst på universitetet och en karriär i bankvärlden. Det var återigen dags att lösgöra sig från det gamla och gå vidare, trots att Finland plågades av lågkonjunktur och framtiden låg höljd i dimma.

Ljudboken är inläst av Mikael Andersson, med förord inläst av Wahlroos själv.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone