Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Unga poeters sällskap
Isbn: 978-91-7987-577-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst Romantik
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Måns Westling
Length: 20 minuter

Ljudbok

Unga poeters sällskap

Max och klasskompisen Ella ser en lapp om en poesigrupp. Gruppen kallar sig "Unga poeters sällskap” och träffas ibland för att läsa och skriva poesi.

Både Max och Ella går dit. Där träffar de Emil och Ira, och de fyra bildar en egen grupp. Och det dröjer inte länge förrän Max blir intresserad av Ira.

Författaren Mårten Melin är briljant när det gäller att skildra ung kärlek. I serien om Max skriver han om närhet och sex ur ungdomars perspektiv. Det är sju böcker som  kronologiskt följer Max från den allra första förälskelsen. Unga poeters sällskap är femte boken i serien.

Mårten Melin bor i Lund, är utbildad bibliotekarie och har gått Skrivarlinjen och Skrivpedagogutbildningen på Skurups folkhögskola. Han debuterade som författare 2003 och har sedan dess gett ut nästan 100 böcker för barn och unga. Mårten besöker varje år skolor över hela landet och berättar om att skriva och om att läsa.

Bibliotekstjänst sa så här om boken Det har hänt en sak i samma serie: ”Med boken berättar författaren Mårten Melin om kärlek, erotik och vänskap på ett väldigt berörande sätt. En bra bok att sätta i händerna på kärlekssugna (vilket inkluderar i princip alla) tonåringar.” (Anna Hjerpe, BTJ-häfte 5/2019)

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone