Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Elden ska falna
Isbn: 978-91-1311-889-5
Förlag: Norstedts
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Elden ska falna

Ett flyktingboende brinner ner. När elden lagt sig upptäcks kvarlevorna av ett spädbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrån, eller vilka föräldrarna är. Kort därpå hittas en ung mamma på stranden i Höllviken, mördad.

Kriminalchef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. Parallellt ställs de inför svåra dilemman. Estrid Berg är precis på väg att återgå i tjänst efter sin föräldraledighet när en katastrof inträffar. Claes Trygg inleder en förbjuden relation med en kvinna som förekommer i utredningen, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna än han först förstår.

En drabbande intrig möter oss i den fristående uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvändare är hatet, hämnden och hotfullheten lika påtaglig som den bländande vackra skånska idyllen.

Pressröster om Syndaren ska vakna:

"Författardebutanten Linda Ståhl har skapat intressanta och överraskande karaktärer liksom en tajt intrig med fokus på mäns våld mot kvinnor. Fördomar och förutfattade meningar är ett starkt genomgående tema som inte hanteras uppfostrande utan med humor. Reub får gärna komma igen i fler böcker."
Dala-Demokraten

"en historia med flera bottnar och intressanta vägval... ett persongalleri och en plats som man gärna återvänder till"
Göteborgs-Posten

"Förutom det nyskapande att föra in en ickebinär person i galleriet är Ståhl skicklig på att bygga upp spänning och gång på gång överraska."
Skånska Dagbladet

"...förvånat konstaterar jag att Reub efter något kapitel bara är Reub, en skicklig kriminalpolis … Bara det är något nytt: att en icke-binär huvudperson i en deckare faktiskt inte är med på grund av sin könsidentitet, som snabbt blir en bisak. I stället låter Linda Ståhl den spännande historien snabbt utveckla sig"
Lotta Olsson, Sydsvenskan

"Jag gillar när författare vågar ta risker och går sin egen väg. Och det har verkligen Linda Ståhl gjort. Det här är första delen i en serie och det ska bli spännande att se vad Reub Thelander hittar på i framtiden."
Samuel Karlsson, Deckarlogg

"Här finns allt man kan kräva av en modern deckare och lite till. Syndaren ska vakna är en mycket stilig och träffsäker debut."
@oliviasdeckarhylla



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone