Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Vi blir det liv vi lever - En berättelse om ödet
Isbn: 978-91-7795-935-9
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Psykologi Historia
Tillgänglig sedan: april 2022
Uppläsare: Simon Reithner
Length: 6 timmar 22 minuter

Ljudbok

Vi blir det liv vi lever - En berättelse om ödet

»Tankeväckande. En av de bästa böckerna just nu.« Ingalill Mosander, Aftonbladet

Är vi rakt igenom autonoma individer, fria att göra det vi vill? Eller spelar ödet någon roll i våra liv? Och hur kan vi förlika oss med vårt förflutna? Det här är frågor som den danska psykologiprofessorn Svend Brinkmann ställer sig i den här boken. Startskottet för boken är det handskrivna brev somBrinkmannfåren sommardag 2018. Brevskrivaren Lili, 93 år, och Svend blir brevvänner och börjar såsmåningom att ses i Lilis lägenhet. Där berättar Lili sin livshistoria: om förälskelser i tyska soldaterunder kriget, om ångest, sorg, glädje och en strävan efter värdighet under sina 33 år i psykoanalys. Lilis berättelse väcker funderingar hos Svend: Har vi glömt ödets betydelse för våra liv? Är det betydligt mycket mindre som är upp till oss själva och våra fria val än vad vi har lärt oss att tro?

SVEND BRINKMANN, född 1975, är professor i allmän psykologi och kvalitativa metoder vid Aalborguniversitet i Danmark. Han har tidigare givit ut ett flertal uppmärksammade böcker, däribland Ståfast och Ta ställning för ett meningsfullt liv.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone