Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Hemma vid Fågelsången
Isbn: 978-91-2717-361-3
Förlag: Weyler förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: april 2022

E-bok

Hemma vid Fågelsången

I en tid när allt fler utforskar naturen är det hög tid att återupptäcka den svenska naturprosan. Gunnar Brusewitz, en av genrens främsta i vårt land, återin­troduceras nu med två illustrerade nyutgåvor.

I Hemma vid Fågelsången får vi följa författarens utforskande av naturen kring lantstället i Uppland och får ta del av hans tankar kring det föränderliga landskapet. Kärleksfullt och med stor kunskap skild­rar han den flora och fauna han möter, men också den natur och de djur som tidigare funnits och som fått ge vika för människans framfart.

Med Hemma vid Fågelsången (utgiven 1961) inled­de Brusewitz ett älskat författarskap som följde en lång tradition av essäistisk naturprosa, en genre som fått uppsving idag.

Boken är illustrerad med författarens tuschteck­ningar som skickligt fångar det uppländska kultur­landskapet och dess invånare.

Med nyskrivet förord av Tomas Bannerhed.

-----------------------------------------------------------

Gunnar Brusewitz (1924–2004) var kanske mest känd som bildkonstnär, men var lika mycket en naturskildrare i ord. Han gav ut ett stort antal böcker och nu finns två av hans mest klassiska tillgängliga på nytt; redo att möta en ny läsekrets.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone