Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för En morgontrött fågelskådares år
Isbn: 978-95-2333-502-8
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Memoarer & Biografier Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

En morgontrött fågelskådares år

Den morgontrötta fågelskådaren är tillbaka! Ett drygt decennium efter hans första bekännelser återkommer han med berättelser om nya fågelmöten under ett märkligt år dominerat av en global pandemi.

Det första Lars Sund ser i januari är en tallbit och en duvhök det sista han skådar i december är en bergand och en talltita. Han ser ovanliga och vanliga arter och låter sig på nytt överraskas av hur märkliga och komplexa varelser fåglarna är. Han berättar om lyckan att se en lappuggla i det tidiga gryningsljuset på ängslycka inne i skogen, om hur han var nära att krocka med en varfågel på Gotland och om varför han behöver hjälp med att hitta brandkronad kungsfågel. Och han avslöjar vilken fågel som är hans absoluta favorit. 

Den morgontrötta fågelskådaren kämpar vidare med sitt fågelberoende. Läget har inte blivit bättre: han har nu även gått ner sig i fototräsket, trots tidigare löften om att aldrig skaffa kamera. En morgontrött fågelskådares år är en berättelse om en fågelskådares relation till fåglar och naturen under ett år präglat av pandemi och klimatkris. Lars Sund låter oss uppleva naturens under, men han varnar också för att tro att allt fortsätter som förut. De illavarslande tecknen har blivit fler, och på värmen följer kallsvetten.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone