Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Du ska inte dö (ännu)
Isbn: 978-87-0238-601-1
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Memoarer & Biografier True Crime
Tillgänglig sedan: augusti 2022
Uppläsare: Mattias Knave

E-bok

Du ska inte dö (ännu)

Stämningen var overklig och jag fruktade att terrassens kolnade brädor skulle bryta samman under mina fötter. De klarade av min vikt en tid, tills jag vid nästa steg kände hur någonting gick sönder. Kraset lät som när ett knäckebröd smulas sönder. Jag tittade ner. För ett ögonblick kändes det som om jag skulle svimma precis där och då. För ett ögonblick kunde mitt sinne inte hantera den syn jag såg vid mina fötter.??

"Du ska inte dö (ännu)" visar brottsplatser genom en ambulanssjukvårdares ögon och transporterar dig från Lahtis till Stockholms mörka ghetton. Arbetsuppdragen leder till ett nedbränt hus och mitt in i en familjetragedi, till en ambulans med en självmordspatient som härjar med en kniv och till en droghärva bland tonåringar. ?Saknas förbanden kan de trollas fram av sjuksköterskans egen T-shirt. Ibland får man också hålla sig för skratt, som när en lekman försöker återuppliva en annan person medan han mumsar på en bulle.

Visste ni förresten att det inte används skottsäkra västar i Stockholms ambulanser och att ambulanssjukvårdarna tvättar sina blodiga bilar själva?

Bokens författare Kari Hautamäki har jobbat som ambulanssjukvårdare i Finland och i Sverige. I den här boken har han samlat de mest minnesvärda uppdragen under sin karriär, som sträcker sig över två decennier.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone