Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för I Tanger
Isbn: 978-91-8023-637-9
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Bianca Cruzeiro
Length: 8 timmar 56 minuter

Ljudbok

I Tanger

Hyllad thrillerdebut i Alfred Hitchcocks och Patricia Highsmiths anda

»Ett rikt spännande melodrama mot bakgrund av ett kvalmigt, stilfullt Nordafrika på 1950-talet.« New Yorker

»Patricia Highsmiths amoraliska Tom Ripley-karaktär svävar över romanen. En självsäker och atmosfärisk debut.« The Guardian


Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad - hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut i den fruktansvärda hettan. Lucy - alltid självständig, alltid orädd - hjälper henne att lämna lägenheten.
Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger.
I Tanger är en knivskarp debutroman en atmosfärisk psykologisk thriller som har jämförts med The Talented Mr. Ripley och skräckmästaren Shirley Jackson.
I översättning av Rose-Marie Nielsen.

CHRISTINE MANGAN har doktorerat i litteraturvetenskap vid University College Dublin och har en masterexamen i skönlitterärt skrivande från University of Southern Maine. I Tanger är hennes debutroman.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone