Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Hornbrytaren
Isbn: 978-91-8974-955-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

Hornbrytaren

Någon skrek därute. Snabba steg i trappan, regeln lyftes av och kort därefter öppnades dörren. En man iförd luva, vantar och halsduk, så högt uppdragen att den täckte halva ansiktet, hukade sig och klev in i dunklet. Härjulf försökte snabbt utröna om mannen hade kommit för att hämta honom. 

”Är det dags?” frågade han och hörde själv hur skör hans röst lät.

”Ja. Stein är död. Det är dags att fly härifrån”, svarade Kettil.

Under ett gästabud en kall vinterkväll hamnar Härjulf, märkesman åt kung Halvdan Svarte, i slagsmål med en annan man. Mannen dör och Härjulf blir fredlös. Det finns inget annat att göra än att fly. Han beger sig österut och söker skydd i Uppsala, där stannar han tills han drar på sig även sveakungens vrede.

“Hornbrytaren” är en historisk roman som utspelar sig under 800-talet och bygger på den så kallade Härjulfssagan. Det är en spännande berättelse om politiskt maktspel, blodig hämnd och passionerad kärlek.

Hans Jörnlind är verksam som manusförfattare och har skrivit ett flertal tv-serier som vunnit priser både nationellt och internationellt. Han är kanske mest känd för serien Det som göms i snö, med Robert Gustafsson i huvudrollen och som bygger på en idé av Leif G.W. Persson.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone