Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblion budjettiraja on saavutettu. Uusia lainoja voi tehdä 1.4.2024. // Biblios budgetgräns för detta kvartal har nåtts. Nya lån kan göras 1.4.2024.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Oradour
Isbn: 978-87-2848-543-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2023

E-bok

Oradour

"Om jag kunnat skulle jag ha dödat alla tyskar. Nu har jag dödat en. Men det har inte släckt mitt hat. Därför måste jag dö."

Den 10 juni 1944 blir den lilla franska byn Oradour skådeplatsen för en fruktansvärd massaker. Både män, kvinnor och barn mördas brutalt och skoningslöst av tyska soldater. Endast ett fåtal av byns invånare överlever. Jean och Marcel växer upp i Oradour med ett djupt hat mot tyskarna. När en tysk man några år efter kriget besöker byn kan Jean inte kontrollera sitt brinnande hat, och mördar den tyska gästen. Till hans förvåning börjar en enorm skuld växa inom honom. Han erkänner sitt brott och kräver att bli straffad därefter, men blir istället benådad. Tanken på att leva med sig själv och vad han åsamkat är en omöjlighet, och han ser till slut bara en utväg. Allt Jean lämnar kvar är ett brev till Marcel.

"Oradour" är en roman som bygger på en verklig händelse. Det är en berättelse om hat, sorg och förlåtelse.



Céline-Marie Dickson var en svensk författare som var aktiv under 1950-talet. 'Oradour' är hennes andra roman om andra världskriget.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone