Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Ha förtroende till solen : Berättelsen om kvinnorna på Agnhammar
Isbn: 978-91-8901-987-4
Förlag: Votum Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Ha förtroende till solen : Berättelsen om kvinnorna på Agnhammar

Berättelsen om kvinnorna på Agnhammar är fylld av glädje, dramatik och sorg. På den värmländska herrgården lade familjen grunden till sin livsfilosofi som hyllade kunskap, kultur och humor.

Marie Louise Matton, bokens huvudperson, var en av fyra begåvade och omskrivna döttrar som växte upp på Agnhammar under sent 1800-tal. Hon övertog gården, födde sex barn varav fem döttrar, och
förvaltade arvet framgångsrikt. Hon tog rollen som familjens humanistiska matriark och blev en känd företrädare för den värmländska herrgårdstraditionen.

Författarens mor Märta var den sista att födas på Agnhammar. Herrgårdsbyggnaden var i så dåligt skick att den revs 2009, men den entusiasm, fantasi och klokskap som en gång rymdes i det ståtliga huset har bevarats i hundratals brev och fotografier. Tillsammans formar de en familjehistoria – en värmländsk Downton Abbey.
--- 

BEATA ARNBORG är författare med bakgrund som kulturjournalist. Hon har skrivit hyllade biografier över Barbro Alving, Kerstin Thorvall och Zarah Leander. För sitt personhistoriska arbete har hon tilldelats priser av såväl Svenska Akademien som Samfundet de Nio.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone