Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Titanicin kolmas luokka
Isbn: 978-87-2706-187-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Titanicin kolmas luokka

Faktoihin pohjaava kertomus maailmankuulusta tragediasta sekä sen suomalaisista uhreista ja selviytyjistä.

Huhtikuussa 1912 neitsytmatkallaan halki Pohjois-Atlantin kulkeva RMS Titanic osuu jäävuoreen ja katoaa mereen vieden mukanaan yli tuhat ihmistä. Aikansa suurimman ja upeimman, uppoamattomaksi mainostetun laivan matkustajien joukossa on 63 suomalaista matkustajaa. Heistä 43 uppoaa laivan mukana.

Dokumentaarinen romaani kertoo siirtolaisten unelmista ja merimatkasta niitä tavoittelemaan sekä siitä, miten kaikki äkkiä muuttuu. Haaveiden matkasta tulee painajainen, eikä pelkästään heille, jotka ovat laivalla. Ylihärmäläinen Maria Panula lähtee kohti Amerikkaa viiden poikansa kanssa matkaten kolmannessa luokassa, halvimmassa hyttikategoriassa. Perillä heitä odottaa perheen isä Juho, ja kokonaan uusi elämä. Mutta kun laiva ei milloinkaan saavuta määränpäätään, on menetys musertava. Juho menettää vaimonsa ja kaikki lapsensa, eikä saa koskaan toivottaa heitä tervetulleeksi uuteen maahan. Eikä hän ole ainoa, jonka toivo tulevasta vaihtuu suruun, joka ei koskaan unohdu.



Olavi Koivukangas on suomalainen professori ja kirjailija. Koivukangas toimi Siirtolaisuusinstituutin johtajana vuosina 1974–2009. Hän on julkaissut niin tieteellisiä kuin kaunokirjallisiakin teoksia.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone