Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Jag har ett monster som bor här inne
Isbn: 978-91-8984-945-7
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Jag har ett monster som bor här inne

Marit är 12 år gammal när hon först provar amfetamin, två år senare tar hon sin första spruta och är fast. Hon föder barn när hon är 15 år men det dröjer inte länge innan hon är tillbaka i gamla vanor. Barnet lämnas bort och Marit faller djupare ner i missbruket och ett kriminellt liv. Hon smugglar droger utklädd till flygvärdinna, blir den första fullvärdiga kvinnliga medlemmen i Gröndals MC och becknar kilovis med amfetamin inifrån mc-klubbarna.

Hon är övertygad om att hon inte kan sluta med droger och att hon kommer dö ung. Men efter 24 år i missbruk får hon sin första fängelsedom, och det blir till slut räddningen. Efter ett par turer i fängelse får hon kontakt med KRIS och lyckas till slut bli ren. Hon går 12-stegsprogrammet och läser till alkohol- och drogterapeut. Idag är hon en mycket engagerad fritidspolitiker och engagerar sig i flera föreningar som #utanskyddsnät som organiserar och hjälper hemlösa kvinnor och KRIS, Kriminellas revansch i samhället.

Jag har ett monster som bor här inne är en självutlämnande och ocensurerad sann historia om livet i missbruk och kriminalitet, om hopp och att våga tro på förändring.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone