Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Max 2 lån/månad. Korkeintaan 2 lainaa/kuukausi.

Biblio e-kirjat Vaasan kaupunginkirjasto / Biblio e-böcker Vasa stadsbibliotek

Omslagsbild för Voittamaton
Isbn: 978-87-2857-401-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: december 2023

E-bok

Voittamaton

Talonpoika Matti on lupaava urheilijanalku. Hän harjoittelee jopa maalaistalon töiden ohella ja laittaa samalla muut ihmettelemään, miten poika voi jaksaa niin paljon raskaan raatamisen lisäksi. Matti miehistyy sodan aikana ja harjoittelee olympiakisojen maratonjuoksuun noutaakseen maalleen kunniaa ja mainetta. Ihana neiti Salmi sekoittaa kuitenkin kisoihin valmistautumista juurta jaksain... Voiko tavallinen, tuiki tuntematon poika tosiaan voittaa olympialaisten maineikkaimman lajin?

Matti Lassilan kiltin kuoren alla piilee aimo annos perisuomalaista sisua, joka mitataan lopulta 1920-luvun Pariisissa mahtikisoissa. Samalla vuosikymmenellä Paavo Nurmi loisti olympialaisten pitkänmatkanjuoksussa ja toi Suomelle yhteensä viisi kultaa.

Kirjailijanimi Juho Poutasen takana on kirjailija Viljo Kojo. Viljo Kojo (1891 - 1966) oli tuottelias suomalainen kirjailija, toimittaja ja monipuolinen kuvataiteilija. Hän syntyi Laatokan rannalla Kaukolassa ja kirjoitti monia karjalaisaiheisia romaaneja. Niiden lisäksi Kojo julkaisi boheemiromaaneja ja runoja, ja kuvataiteilijana hän kuului ekspressionistiseen Marraskuun ryhmään. Kojo sai valtion kirjallisuuspalkinnon kuudesti (1919 - 1957), Pro Finlandia -kunniamerkin (1948) ja Aleksis Kiven palkinnon (1949).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone